Το σπίτι

Click to enlarge Dining room

Το σπίτι χτίστηκε σαν βάση των απανταχού ευρισκομένων μελών της οικογένειας των 
Ψαχαρόπουλων και ως χώρος συνάντησης και φιλοξενίας των φίλων και συνεργατών της ναυτιλιακής εταιρείας.
Η διαρρύθμιση αυτή επέτρεψε να λειτουργήσει το σπίτι, την εποχή του μεσοπολέμου, ως μικρό ξενοδοχείου ‘ύπνου – φαγητού.

Το σπίτι ανήκει πλέον στην 6η γενιά της οικογένειας, ενώ ένας από τους τελευταίους ιδιοκτήτες, ο Nίκος Ψαχαρόπουλος, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος στις ΗΠΑ δημιουργώντας ως σκηνοθέτης και διευθυντής του  Williamstown Theatre Festival, φιλοξένησε διάσημα ονόματα της μακρινής ηπείρου.

  Οι χώροι

Click to enlarge Dining roomΣτο ισόγειο, βρίσκονται η τραπεζαρία, η παραδοσιακή κουζίνα με τα ξύλινα δοκάρια και το τυπικό τζάκι της Σίφνου την «πανωστριά» κατάλληλη για την ετοιμασία πρωινού και ελαφρών γευμάτων, μία βοηθητική κρεβατοκάμαρα, τα λουτρά, και το παλιό κελάρι του σπιτιού με το μποτιλοθέσιο που διατηρούσε στη σωστή υγρασία και θερμοκρασία τα κρασιά της οικογένειας.

Μια διπλή σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο που αποτελείται από πέντε κρεβατοκάμαρες ένα γραφείο – στούντιο και ένα σαλόνι-καθιστικό με μπαλκόνι και καταπληκτική θέα.

Click to enlarge No1 BedroomClick to enlarge No2 BedroomClick to enlarge No4 BedroomClick to enlarge No5 BedroomClick to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge

Ψηλοτάβανα δωμάτια στα οποία έχουν μείνει τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα της οικογένειας διατηρούν την αρχοντική  ατμόσφαιρα του σπιτιού.



Ο περιβάλλων χώρος αποτελείται από κήπους και αυλές σε διάφορα επίπεδα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσειClick to enlarge την πανοραμική θέα της Σίφνου, του Αιγαίου πελάγους, καθώς και των νησιών Φολέγανδρος, Σίκινος και Αντίπαρος.

Κάτω από τη σκιά των δένδρων, το πρωινό ή ο καφές δίνει μια νότα χαλάρωσης, ενώ το βράδυ κάτω από τον έναστρο ουρανό, το ποτό ή το δείπνο δένουν με την εικόνα της φωτισμένης όμορφης Απολλωνίας.